Van jukebox tot muziekcomputer

 

Wurlitzer jukeboxIn de jaren ’70 was de jukebox een veel gebruikt apparaat voor achtergrondmuziek in cafés en andere horeca gelegenheden. De bandrecorder werd al voor thuisgebruik verkocht maar nog niet echt in de horeca. Toen de cafés wat betere geluidsinstallatie ter beschikking hadden deed de bandrecorder ook zijn intrede in de horeca. Hij verdwijnt in de loop van de jaren ’80 en wordt vervangen door de kwalitatief steeds beter geworden cassette. Vanaf begin ’83 komt de compact disc op de markt. Door de sterk verbeterde geluidskwaliteit, ten opzichte van de cassette, wordt de cd in korte tijd zeer populair als audio drager. Tot eind jaren ’90 stapelen de cd’s zich op achter de bar en in menig dj hoekje. Het nadeel van de cd is dat als ze ruw behandeld worden, wat nog wel eens gebeurd in de horeca, bekrast raken en op den duur blijven hangen tijdens het afspelen. De eerste muziekcomputers kwamen rond 1999 op de markt. Met de komst van de muziekcomputer is het probleem van de overslaande cd’s verholpen.

BCM Music Systems werd in 1979 opgericht als traditionele achtergrondmuziek leverancier. In het begin in de vorm van geluidsbanden. Daarna, via de cassette en de minidisk, leverde BCM maandelijks cd’s in diverse muziekgenres. In 1999 kwam BCM met hun eerste muziekcomputer op de markt, de BCM3000. Deze is al die jaren steeds door ontwikkeld naar de BCM5000, de BCM6000 en de BCM7000 tot de huidige BCM8000 multimedia muziekcomputer. Het meest geavanceerde muziek- en mediasysteem van Nederland!

Door de muziekcomputer is het in de horeca voor de kasteleins en dj’s ook een stuk gemakkelijker geworden. Moest u voorheen om een verzoeknummer te kunnen draaien nog stapels cd’s doorzoeken, nu typt u eenvoudig in het zoekveld de titel of de artiest in en hebt u het nummer direct klaar voor gebruik. En staat het verzoeknummer nog niet op uw systeem dan is het razendsnel te downloaden uit de digitale muziekbibliotheek van BCM.

De muzieksystemen van BCM zijn in de loop der jaren uiteraard ook steeds vernieuwd qua layout. Het oog wil tenslotte ook wat dus daarom is men bij BCM niet alleen bezig met het technisch verbeteren van de muziekcomputers maar ook de skins worden geregeld opgefrist. Zo kon men bij de BCM5000 alleen de kleur van de knoppen aanpassen, bij de BCM7000 heeft u de keuze veel verschillende skins in diverse kleuren en thema’s en bij de BCM8000 is dit nog verder uitgebreid. Voor elke zaak een passende skin.

Een BCM 5000 muziekcomputer

Een BCM 5000 muziekcomputer

Een BCM 7000 muziekcomputer

Een BCM 7000 muziekcomputer

Diverse BCM 7000 skins

Diverse BCM 7000 skins

Onze gegevens

BCM Music Systems
Celsiusstraat 9
6003 DG Weert

T: 0495 562 558
E:

Service

BCM heeft een eigen 24-uurs-service. Van telefonische ondersteuning tot gekwalificeerde monteurs die u ter plaatse van dienst zijn.

Hulp nodig? Bel ons:

0495 562 558

Proclaimer

Staan er fouten of onvolledige informatie op deze website?
We doen er alles aan deze site actueel, volledig en juist te houden. Mocht u toch een fout zien of ontbreekt er naar uw idee informatie? Wij stellen uw reactie op prijs en doen ons best deze site hiermee te verbeteren. U kunt reageren via het digitale formulier voor meldingen en ideeën.